”Nescon toimitusten kanssa ei mitään ongelmaa”

Suomen Teollisuuskatot Oy on koko Suomessa toimiva vesikattojen erikoisosaaja, joka tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja liikerakentamisen, teollisuuden ja urheilurakentamisen kattotarpeisiin. Myyntipäällikkö Ari Roininen kertoo yrityksen käyttävän kohteissaan Nescon tuotteista lähinnä sadevesikaivoja sekä lumiesteitä.

– Viitisen vuotta sitten Nesco tarjosi meille kattokaivoratkaisuaan, joka pohjautui heidän omaan ideaansa. Halusimme olla tuotteen kehityksessä mukana ja siitä yhteistyömme starttasi. Käytämme Nescon kaivoja varsinkin saneerauskohteissa, jotka vaativat erikoismitoitettuja tuotteita. Nescon ratkaisu on käytännössä todettu tukevaksi ja kestäväksi.

Räätälöityjen tuotteiden saatavuus sekä oma tuotekehitys onkin Arin mukaan yksi Nescon vahvuuksista.

Pitkät toimitusajat viivästyttävät kohteiden valmistumista

Tällä hetkellä moni yritys painii tavaran saatavuuden ja pitkien toimitusaikojen kanssa. Myös Arin kokemuksen mukaan materiaalien saatavuus on pullonkaulana koko rakennusalalla. Ari arvelee ongelman johtuvan osaltaan koronaelvytyksen jälkeisestä markkinoiden jonkinasteisesta ylikuumenemisesta, johon ei osattu varautua. Ja kun toimitaan Euroopan laajuisesti, tavara myydään sinne, missä kysyntää on eniten ja mistä saadaan paras hinta.

– Enää ei voi tuudittautua ajatukseen, että tänään tilattu tuote olisi ensi viikolla työmaalla. Ja jos jokin tuote tai komponentti puuttuu, niin kohteen valmistuminen ja luovutus viivästyy.

Nescon toimituksista Teollisuuskatoilla on erittäin positiivinen kuva.

– Nescon kanssa ei ole koettu mitään ongelmia. Päinvastoin voin kertoa esimerkin Järvenpään padelhalliurakasta, jossa asentajilta puuttui muutamia kattosillan kiinnikkeitä. Soitin Nescoon Virosen Matille ja kerroin, että pojat olisivat viimeistelemässä urakkaa, mutta olisi pieniä tarpeita. Matti sanoi, että tavara on sinulla huomenna, ja siitä ei sen enempiä tarvinnut keskustella, naurahtaa Ari.

Suomen Teollisuuskatot asensi Järvenpään padelhallin katolle Nescon lumiesteet.