Nescon tuoteosaaminen näkyy Kansiareenan katoilla

Tampereen kaupunkikuvaa ja infrastruktuuria kehitetään ja rakennetaan tällä hetkellä kovaa vauhtia. Maan tasolla loppusuoralla etenevän ratikkatyömaan lisäksi tamperelaiset ovat saaneet tähyillä korkeuksiin nousevan Kansiareenan valmistumista. Arkkitehti Daniel Libeskindin visioima lähes futuristinen kokonaisuus tulee kattamaan monitoimiareenan, noin 1 000 asuntoa, satoja hotellihuoneita, toimitilaa sekä monenlaisia elämyksiä.

Nescon tuotteet turvaavat Kansiareenan kattoja monin tavoin.

Ei mitään peruskattoja

Rakennuttajana ja myös osaomistajana hankkeessa toimii SRV. Nesco on SRV:n pitkäaikainen yhteistyökumppani ja toimittaa myös Kansiareenalle runsaan määrän erilaisia tuotteita. Asuintornitalojen runko- ja vesikattotöistä vastaava työmaamestari Matti Seistola kertoo Nescon valikoituneen toimittajaksi juurikin laajan tuotekattauksensa ansiosta.

– Asuintalot Topaasi ja Opaali ovat kattorakenteeltaan haastavia. Katot ovat hyvin jyrkkiä ja sisältävät paljon erikoisia detaljeja, jotka vaativat asennettavilta kattovarusteilta räätälöintiä. Nesco valikoitui toimittajaksi, koska pystyi tarjoamaan kaikki tuotteet ja auttamaan tarvittavien erikoisratkaisujen suunnittelussa. Projektinjohdollisesti on aina sujuvampaa, kun kaiken saa yhdestä paikasta, kertoo Seistola.

Antti Korkealaakso toimii Nescolla teknisenä asiantuntijana ja kertoo Kansiareenan olevan mielenkiintoinen ja laaja projekti.

– Katolle on mennyt toki ihan perustuotteitammekin, kuten kattosiltaa, nousutikasta ja –kiskoa, Varma-lumiestettä, turvavaijeria, sadevesijärjestelmät sekä parvekkeen vedenpoistotuotteita. Mutta tuotekehityksessä saimme myös ratkaista ja räätälöidä hieman erikoisempia tuotteita. Suunnittelimme ratkaisun mm. siihen, miten kiinnittää lentoestevalojen tolpat ja miten asentaa nousukiskot katolla olevaan koristesäleikköön.

Kansiareena on mittavana projektina jaettu useampaan vastuualueeseen, asuinrakennuksilla ja kansiareenalla on kaikilla omat työmaapäällikkönsä ja työnjohtajansa. Logistisesti työmaa keskellä vilkkainta kaupunkia ja rautatien päällä asettaa omat haasteensa. Seistolan mukaan työt ovat edenneet aikataulussa ja suunnitelmien mukaan.

– Rakennuttajan näkökulmasta tärkeintä on, että toimittajat sitoutuvat asiakkaan aikatauluihin. Tuotteiden tulee olla työmaalla oikeaan aikaan ja sovitunlaisina, kiteyttää Seistola.

Matti Seistola on tyytyväinen Nescon kokonaispalveluun ja ongelmanratkaisukykyyn.