Kangasniemen Peltityö Oy

Kangasniemen Peltityö Oy on 1979 perustettu rakennuspeltitöihin erikoistunut yritys, jolla on kokemusta eri tyyppisistä remonteista niin koti- kuin ulkomailta. Yritys on toteuttanut esimerkiksi Englannin Liettuassa sijaitsevan suurlähetystön vesikaton. Yrityksen perustaja Pekka Pynnönen on palkittu myös vuoden peltisepäksi. Seuraavaksi kuullaan hänen ajatuksiaan Nescosta.

Miten ja milloin yhteistyönne Nescon kanssa alkoi?

70- ja 80-luvuilla Pynnönen valmisti kattoturvalaitteita itse, mutta usein myös metallirakennefirmat toimittivat tavaran rakennuskohteisiin.

Yhteistyö Nescon kanssa alkoi 1990-luvulla, kun se toi markkinoille tehdasvalmisteiset kattoturvalaitteet, jotka olivat sarjatuotannon mukaisesti huomattavasti yksilöllisempiä ja edullisempia sekä eri katetyypeille valmiiksi suunniteltuja. Siitä asti ollaan tehty yhteistyötä Nescon kanssa.

Miten juuri Nesco valikoitui kumppaniksi?

Nesco valikoitui kumppaniksi silloisen nescolaisen Tarmo Volotisen markkinointityön kautta.

Tarmo hoiti meille yhteistyössä myös sadevesijärjestelmien toimituksia lähinnä Helsingin alueen kohteisiin, joiden rakennuspeltitöistä meillä oli kokonaisurakka. Urakkaan sisältyi myös kourut, syöksytorvet sekä kattoturvalaitteet. Nescon tuotteiden laatu ja asennettavuus vaikuttivat myös luonnollisesti valintaan.

Miten yhteistyö on sujunut vuosien saatossa?

Pynnönen on ollut tyytyväinen yhteistyöhön Nescon kanssa.

Yhteistyö Nescon kanssa on toiminut erinomaisesti. Tuotteiden laadun tai toimitusvarmuuden osalta en muista yhtään reklamaatiota. Asennustyön osalta on muistettava, että aikataulut eri toimittajien kesken saattavat aiheuttaa ongelmia työmailla, mutta Nesco on hoitanut oman leiviskänsä näiltä osin aina hyvin.

Ovatko Nescon tuotteet olleet sitä, mitä on luvattu?

Nesco on tuonut markkinoille myös uusia tuotteita sitä mukaa, kun katevalmistajat ovat muuttaneet tai kehittäneet tuotteitaan. Tarvittaessa Nesco on ollut valmis toimittamaan tuotteita, jotka eivät ole vakiotuotteita, kuten syöksytorvien erikoismutkia tai kattoturvalaitteiden erikoisosia. Tämä on yksi Nescon vahvuuksista näin asiakkaan näkökulmasta.

Tehdasvalmisteiset kattoturvatuotteet ovat helpottaneet peltiseppäyrittäjän toimituksia huomattavasti, kun valikoimista löytyy aina valmiit ja testatut tuotteet eri katemateriaaleille.

Millainen merkitys Nescon tuotekehityksellä on ollut?

Vahvuutemme on vaativien peltikattojen ja julkisivupellityksien toteutuksessa. Olemme toteuttaneet ulkomaille esimerkiksi suurlähetystökohteita, pari kirkkoa ja muita entisöitäviä kohteita, joissa vaaditaan kovaa peltiseppäammattitaitoa. Näissä kohteissa voidaan hyödyntää luotettavan yhteistyökumppanin suunnittelu- ja tuotekehitystä, sillä vesikattoja ja julkisivuja uusittaessa on turvalaitteet toteutettava tämän päivän vaatimuksien mukaan. Tässä Nescosta on ollut iso apu.

Suosittelisitko Nescoa muille toimijoille?

Suosittelisin Nescoa myös alan muille toimijoille. Nescosta tekee erinomaisen sen luotettavuus, asiakaskoulutukset sekä vuotuiset yhteistyötilaisuudet. Erityiskiitokset on lähetettävä lähettämön henkilökunnalle, jonka tehtävänä on varmistaa, että oikeissa tuotteissa on kaikki tarvittava mukana. Heidän kanssaan on muutoinkin aina mukavaa asioida.

Kiitos haastattelusta Pekka!

Lue lisää Nescon mitä Nesco tarjoaa ammattilaisille