RAULI kiinnikkeet - Asennusliikkeen suunnittelema, huippuammattilaisten valmistama.

RAULI kiinnikkeiden taustalta löytyy kaksi toimijaa, jotka ovat edelläkävijöitä omilla toimialoillaan.

Suomen Aurinkotekniikka Oy on Suomen kokeneimpia aurinkosähköjärjestelmien asennusyrityksiä. Kymmenientuhansien aurinkopaneeleiden ja satojen asennusten kokemus on tuonut vankan ammattitaidon, sekä näkemyksen tehokkaasta ja turvallisesta asentamisesta. Nesco Oy on markkinajohtaja rännien ja kattoturvatuotteiden valmistamisessa. Yli 35 vuoden historian aikana kertynyt kokemus katolle asennettavien komponenttien suunnittelusta ja valmistuksesta hakee markkinoilta vertaistaan.

Yhteistyöllä parhaaseen lopputulokseen

Olimme huomanneet alkuvuonna 2019, että aurinkopaneelikiinnikkeiden markkina oli kasvanut huikeaa vauhtia ja meiltäkin oli toimitettu erilaisia malleja eri asiakkaille. Lähdimme suunnittelemaan omaa kiinnikejärjestelmää, jolla pääsisimme mukaan tähän mielenkiintoiseen kasvavaan markkinaan. Elokuussa Suomen Aurinkotekniikka, jolle olimme valmistaneet kiinnikkeitä heidän omaan käyttönsä, oli yhteydessä meihin ja kertoivat että olisivat kiinnostuneet keskustelemaan mahdollisuudesta edustaa aurinkopaneelikiinnikkeitämme ja myydä niitä muillekin asiakkaille. Tässä yhteydessä oli oma järjestelmämme sopivasti ehditty miettimään siihen vaiheeseen että sitä voitiin esitellä Suomen Aurinkotekniikalle.

Ville Tiainen ja Rauli Wathen Aurinkotekniikalta innostuivat järjestelmäajatuksesta ja siitä alkoi tiivis yhteistyö kiinnikejärjestelmän saattamiseksi valmiiksi ja myyntikelpoiseksi. Tämä tapaus osoitti, että kahden eri alan toimijan yhteistyö helpotti kehitysprosessia huimasti, kun Nescolla oli tieto ja osaaminen kattokiinnikkeistä ja valmistuksesta ja Aurinkotekniikka pystyi kertomaan aurinkopaneelialan lainalaisuuksista ja tekemään nopealla aikataululla protokappaleille testiasennuksia. Tämän yhteistyön tuloksena, pystyttiin loppuvuoden aikana todella nopealla aikataululla viemään järjestelmät myyntikuntoon.

Samalla Aurinkotekniikka kävi neuvotteluja Suomen tunnetuimman Aurinkopaneelitukun kanssa tavarantoimituksista ja sai tehtyä sopimuksen 2020 vuoden osalta kiinniketoimituksista. Yhteistyössä siis pääsimme kiinni tähän mielenkiintoiseen kasvavaan markkinaan todella nopealla aikataululla ja yhdessä uskottavammin kuin jos jompikumpi olisi lähtenyt asiaa viemään yksinään. Nyt ollaan jo siinä tilanteessa, että kun järjestelmä on osoittautunut todella toimivaksi ja nopeaksi asentaa, Aurinkotekniikka tähtää tuotteiden markkinointiin muihin Euroopan maihin ja mielenkiintoa on jo sieltäpäin osoitettukin. Tulevaisuus siis vaikuttaa kirkkalle tämän tuoteryhmän osalta.

Pekka Uusitalo, kehityspäällikkö, Nesco Oy

 

Tuotesarjaa suunniteltaessa tilanne oli ainutlaatuinen. Vuonna 2019 pääsimme aloittamaan kiinnikkeiden suunnittelun Orimattilassa toimivan Nesco Oy:n kanssa. Kiinnikkeiden kehitystyö otti tässä vaiheessa valtavan harppauksen eteenpäin. Nesco on markkinajohtaja rännien ja kattoturvatuotteiden valmistamisessa Suomessa. Yritykseltä löytyy vuosikymmenien kokemus teräsrakentamisesta. Yhteistyö toi saman suunnittelupöydän ääreen osaajia kahdesta eri ammattiryhmästä. Tuotekehityksessä käytiin keskustelua aurinkopaneeleiden asentamiseen liittyvistä yksityiskohdista, sekä laadukkaiden komponenttien suunnitteluun ja valmistukseen liittyvistä asioista.

Orimattilan tehtaalla on käytössä nykyaikaiset automatisoidut tuotantomenetelmät. Lisäksi käytössä on testilaboratorio, jossa erilaisia kiinnikevariaatioita päästiin testaamaan nopeasti. Aurinkopaneelialan jokavuotinen ongelma on ollut tuotteiden saatavuus sesongin ollessa kuumimmillaan. Nescon suuri tuotantokapasiteetti varmistaa RAULI-tuotteiden nopean saatavuuden ympäri vuoden.

Rauli Wathen, tekninen johtaja, Suomen Aurinkotekniikka Oy

Ota yhteyttä

Olemme mielellämme käytettävissänne, mikäli jokin askarruttaa kohteiden suunnittelussa ja avustamme toteutuksessa.

Nesco Pekka Uusitalo

Pekka Uusitalo
p. 040 730 5239
pekka.uusitalo@nesco.fi